mandag den 13. december 2010

ENDELIG!

Endelig er jeg blevet færdig OG tilfreds med min første candy wrap pung. Det har godt nok taget noget længere tid end først forventet, men det lykkedes på trods af min perfektionisme og på grund af min stædighed :)
Jeg har tænkt mig at prøve at skrive nogle råd ned til jer der er i gang eller gerne vil i gang med en pung eller taske. Nogle ting jeg har erfaret mig, som jeg godt kunne have brugt nogle havde fortalt mig. Så forhåbentlig kan de hjælpe en fortvivlet candy wrapper derude, så man ikke behøver bruge lige så lang tid som mig :)

1. Det er altafgørende at finde den rigtige størrelse tern! Det er faktisk grunden til at det har taget så lang tid for mig. For jeg kunne ikke finde nogle størrelser der var ordentlige. Jeg synes nemlig de skal sidde helt stramt, så tasken bliver stram og den ternene er kvadratiske. De størrelser jeg har fundet frem til er 11,4 x 5,1 cm til små tern, 12,2 x 6,1 cm til mellem tern og 15 x 7 cm til store tern.
Det kan godt først virke som om det er for småt, men de skal nok komme igennem. Det bliver en meget bedre taske hvis den er stram.

2. Det er også vigtigt at finde en god tråd, så den ikke ses. Jeg har brugt en hvid crochet tråd til at sy ringene sammen. Og til bunden og lynlåsen har jeg brugt en almindelig sort sytråd. Farverne er selvfølgelig ligegyldige, og det behøver heller ikke være en crochet tråd. Jeg tror godt man kan sy bare med sytråd, der skal man bare være opmærksom på at det kan skære i tasken.

3. Jeg har ikke lavet en speciel nål som mange skriver man kan lave ud af et kort eller lignende. Jeg har brugt en helt almindelig hæklenål. Fordelen ved hæklenåle er at de er store og har en rund spids så man ikke ødelægger tasken. Til at sy lynlåsen i har jeg dog brugt en spids nål, da det ellers er svært at prikke nålen igennem lynlåsen.

4. Når du syer bunden så bliver den meget strammere hvis du syer alle tilstødende sider sammen. Det er lidt svært at forklare, så jeg har forsøgt at tegne det på dette billede. Det er godt nok ikke bunden jeg viser det på, men jeg håber det kan forklare hvad jeg mener.

5. Jeg har haft lagt pungen under pres et par gange. Det har jeg gjort fordi den bliver mere medgørlig af det. Hver gang jeg har lavet en ring (som dog ikke er samlet) har jeg lagt den under pres over natten. Og når jeg har syet bunden sammen lægger jeg den igen under pres.
Det er ikke nødvendigt, men det er meget godt når man arbejder med forskelligt materiale som jeg har gjort på denne pung. Det gør at de tykke tern bliver presset lidt bedre sammen og skellet ikke er så stort i mellem ternene.

Skriv endelig hvis du har spørgsmål, jeg hjælper gerne :) God fornøjelse.

5 kommentarer:

 1. Nogle super gode råd.
  Har du også nogle råd til lynlåsen? Den har jeg nemlig problemer med :)

  SvarSlet
 2. Hav tålmodighed :) Og hvis du bruger almindelig sytråd, er det en god idé at bruge bjørnetråd i stedet. Det er lidt dyrt, men er til gengæld super stærkt og umuligt at knække.
  Har du problemer med at få den til at sidde ordentligt eller?

  SvarSlet
 3. Godt, vil prøve på at ha' tålmodighed, selvom det ikke er min stærke side :)
  Har problemer med at få lynlåsen til at sidde ordentligt, jeg er ikke rigtig tilfreds med det. Ved ikke om der er en løsning på det.

  SvarSlet
 4. Har du en mail? Så kan jeg prøve at tegne det til dig :)

  SvarSlet
 5. Ja :)
  Charlotte8043@hotmail.com, mange tak..

  SvarSlet